Renteloze studieleningen

In de schoot van de oud-ledenwerking van ‘t Zal Wel Gaan werden twee fondsen opgericht om vrijzinnige studenten te ondersteunen in het betalen van hun opleiding: het Fonds Tony Bergmann vzw in 1964 en het Fonds ‘t Zal Wel Gaan onder de Koning Boudewijnstichting in 2016.

De fondsen bieden renteloze studieleningen aan op maat van de aanvrager. Leningsmodaliteiten en afbetalingsvoorwaarden worden in dialoog afgesproken, waarbij rekening wordt gehouden met de financiële situatie van de aanvrager.

Aanvragen tot studietoelage indienen kan via een mailtje naar [email protected]. Er is geen vast aanvraagformulier maar gelieve wel de volgende gegevens in je tekst te behandelen: een motivatie, een korte beschrijving van jezelf, de studierichting die je gaat volgen, aan welke instelling je die gaat volgen en het bedrag dat je wenst te lenen. Aanvragen worden altijd behandeld door de bestuursraden van beide fondsen.

Indien je een gift wenst te doen om onze werking te ondersteunen, kan dat zeker. Wij ontvangen giften via het Fonds ‘t Zal Wel Gaan, op de rekening van de Koning Boudewijn Stichting (IBAN: BE10 0000 0000 0404; BIC: BPOT BE B1), met als mededeling ‘Fonds ’t Zal Wel Gaan’ of als gestructureerde mededeling +++016/0610/00019+++. Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar en zal je hiervoor een fiscaal attest ontvangen.