Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium Arbeid & Democratie

13 december 2019 om 19:30 tot 23:00

Op 13 en 14 december organiseren Crescendo-S, TSG ‘t Zal Wel Gaan, Diem25, Universiteit Gent en Stad Gent het symposium ‘Arbeid en democratie’: Gent en Europa.

Het symposium wil onafhankelijk, ‘out-of-the-box’, langetermijndenken over arbeid en democratie bevorderen. We plaatsen een internationaal naast een lokaal (Gents) perspectief, zetten de deelnemers aan tot het formuleren van alternatieven, met als doel het verwerven van inzicht en het verzamelen van input voor beleid. Er zal dan ook met die resultaten verder gewerkt worden richting langetermijnoplossingen.
.
Op vrijdag 13 december 2019 om 19u30 worden er in de UFO (Universiteit Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent) stimulerende dialogen tussen sprekers aangeboden:

1. Een economisch perspectief met Prof. Yanis Varoufakis (Griekse ex-minister financiën, Diem25, Grieks parlement), Prof. Koen Schoors (UGent) en Prof. Petra De Sutter (UGent, EU parlement).

2. Een rechten en identeitsperspectief met Prof. Olivier De Schutter (UCL, Columbia University, UN), Prof. Em. Rik Pinxten (UGent) en Prof. An Jacobs (VUB).

3. Een vooruitstrevend stadsperspectief met Jordi Ayala Roquetta (Algemeen Directeur stad Barcelona), Daniel Termont (Gent, Eurocities) en Kathleen Van Brempt (EU parlement).

De moderator is Anna Luyten. Bij elk thema wordt zowel een internationaal (EU) als lokaal (steden) perspectief gehanteerd. Er zal tevens aandacht zijn voor een Green New Deal.

Gegevens

Datum:
13 december 2019
Tijd:
19:30 tot 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/universiteit-gent/symposium-arbeid-democratie/389509278594210/

Locatie

UFO UGent
Sint-Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000

Organisatoren

TSG ‘t Zal Wel Gaan
Universiteit Gent