Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een duurzaam migratiebeleid: Kathleen Van Brempt

20 november 2018 om 20:00

De migratiecrisis is een van de hot topics die de politiek de laatste jaren domineert. Heeft het wel zin om de gevaarlijke oversteek te maken? Hoe kunnen we de vluchtelingeninstroom onder controle krijgen? Wie sturen we terug? Hoe zit het met opvang in de regio? Welke soort migraties kunnen we verwachten in de toekomst? Hoe kunnen we het wantrouwen tussen de Europese leiders herstellen? Is iedereen die kritiek heeft op het huidige beleid een open grenzenactivist?
Veel vragen, maar vooralsnog weinig antwoorden. De waarheid is zoals wel vaker genuanceerder dan in de media wordt voorgesteld.
Een ding is zeker: een oplossing op Europees niveau is nodig. Op 20 november ontvangt ‘t Zal Wel Gaan daarom Kathleen Van Brempt, die ons meer zal vertellen over de geopolitieke ontwikkelingen en uitdagingen op vlak van migratie. We denken daarbij samen na over hoe de toekomst er zal uitzien en hoe het Europese migratiebeleid hiervoor moet worden omgevormd. Een gedegen asiel- en migratiebeleid moet zowel gecontroleerd als menselijk zijn, zowel met het hoofd als met het hart uitgevoerd worden.
Kathleen Van Brempt is Europees parlementslid voor de sociaaldemocratische alliantie S&D, waar ze ook ondervoorzitter is. Ze is er bevoegd voor duurzame ontwikkeling, en bepaalt vanuit haar ondervoorzitterschap mee de standpunten van de fractie omtrent migratie.

Gegevens

Datum:
20 november 2018
Tijd:
20:00

Locatie

Van Crombrugghe’s Genootschap
Huidevetterskaai 39
Gent, 9000
+ Google Maps