Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe Vlaming te zijn met Hans Vandevoorde

4 december 2018 om 20:00

Het is een vraag waar velen een antwoord op hebben en daarmee menig debat voortbrengt. Het is de vraag die zeker de Vlaamse beweging en de verschillende personen en verenigingen ten harte hebben genomen. Ook is het een vraag die in ’t Zal Wel Gaan zelf tot heden leeft en doorheen haar geschiedenis vele reflecties en houdingen heeft voortgebracht.
Hans Vandevoorde komt spreken over de geschiedenis van de Vlaamse beweging, de verschillende stromingen en botsingen. Hoe progressief en Vlaams ooit hand in hand gingen maar de dag van vandaag door zowel links en rechts als tegengesteld worden beschouwd. In 2017 bundelde hij zes teksten van August Vermeylen en Jozef Deleu die over de vraag gaan en waaraan de bundel zijn titel ook ontleent.

Hans Vandevoorde (1960) doceert Nederlandse literatuur aan de Vrije Universiteit Brussel en is als vrijwillig postdoctoraal medewerker verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de UGent. Hij publiceert vooral over de literatuur en cultuur van het fin de siècle en het interbellum en over hedendaagse poëzie, en werkt aan een biografie over August Vermeylen.

Zoals gewoonlijk wordt deze avond georganiseerd in het Van Crombrugghe’s Genootschap, in het gezelschap van bier (én wijn) en kaarslicht.

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
20:00

Locatie

Van Crombrugghe’s Genootschap
Huidevetterskaai 39
Gent, 9000
+ Google Maps