Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wanneer vrouwen stoppen, staat de wereld stil

10 maart 2020 om 20:00

Als vrouwen stoppen, staat de wereld stil. Op zondag 8 maart is het internationale vrouwendag. Op die dag vindt ook in België voor het tweede jaar op rij een vrouwenstaking plaats.

Op deze symbolische dag willen vrouwen extra aandacht vestigen op het feit dat zij nog steeds het slachtoffer zijn van allerlei vormen van geweld en discriminatie. Nog steeds worden vrouwen in de richting van beroepen in de zorg (onderwijs, zorg) en dienstensector (schoonmaak, distributie) geduwd. Daarnaast nemen zij nog steeds het grootste aandeel van het huishouden voor hun rekening. Onbetaald werk is ook werk. En nog steeds verdienen zijn minder dan mannen voor dezelfde arbeid.
Redenen genoeg dus, waarom een vrouwenstaking anno 2020 nog steeds van essentieel belang is.

’t Zal zou het ‘t Zal niet zijn als we dit event zomaar zouden laten voorbij gaan. Daarom organiseren wij op dinsdag 10 maart, twee dagen na de staking, een feministische discussieavond.

Matilde De Cooman, actief in 8 maars Gent en Women’s Strike UGent zal samen met ons in gesprek gaan. 8 maars staakt op vier assen: studie, zorg, betaald loon en consumptie.
Ken je zelf mensen met een belangrijke insteek die met ons mee aan tafel willen en hun perspectief willen toelichten? Laat het ons weten via een bericht naar onze pagina.

We zullen ons buigen over stellingen zoals wat vrouw zijn vandaag betekent en of waarom we ook vandaag moeten ijveren voor vrouwenrechten. Dit en nog veel meer zal aanbod komen. Kortom het wordt weer een super interessante avond vol debat, kaarslicht en ons eigenste hoogspringbier.

Wees welgekomen!

Gegevens

Datum:
10 maart 2020
Tijd:
20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/738063450353538/

Locatie

Van Crombrugghe’s Genootschap
Huidevetterskaai 39
Gent, 9000
+ Google Maps

Organisator

TSG ‘t Zal Wel Gaan