Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een beschaafd ggo-debat met Petra De Sutter en Geert De Jaeger

2 april 2019 om 20:00

Genetisch gemodificeerde organismen. Het is een hele mond vol en een concept waar veel mensen zeer sterke gevoelens over hebben. Tijdens dit debat zullen twee mensen met een unieke positie op het speelveld van die genetisch gemanipuleerde landbouwgewassen met elkaar in gesprek gaan.

Prof. Geert De Jaeger is adjunct wetenschappelijk directeur van het VIB-UGent Centrum voor Planten Systeembiologie. Hij ziet een groot potentieel in het gebruik van ggo’s in combinatie met ecologische landbouwtechnieken. Daar schrijft en spreekt hij vaak over. (art. 1)
Prof. Petra De Sutter is fertiliteitsexperte, senator en parlementslid voor Groen in de Raad van Europa. Ze zal komende verkiezingen te vinden zijn op de eerste plaats van de Groene Europese lijst. Ze pleit samen met Bart Staes in De Morgen voor een agro-ecologische benadering waar andere technieken dan ggo’s worden aangewend. (art. 2)

Het belooft een avond te worden met een stevig inhoudelijk debat waar zeker ruimte zal zijn voor interactie met het publiek. Natuurlijk is er ook een kans zijn om ons heerlijk, zelfgebrouwen Hoogspringbier te degusteren tijdens de pauze.

Dit debat vindt plaats in de Zuilenzaal van het Geuzenhuis en zal van start gaan om 20u.

Art. 1: https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/ggos-en-ecologische-landbouw-zijn-geen-tegenstelling
Art 2: https://www.demorgen.be/opinie/een-beschaafd-antwoord-op-het-ggo-debat-badbdbb9/?referer=https://www.google.com/

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/302421993774201/

Locatie

Geuzenhuis, Gent
Kantienberg 9
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
+ Google Maps