Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brexit: komt het er (nog) van?

26 maart 2019 om 20:00

Op 29 maart is het zover: Groot-Brittannië stapt uit de Europese Unie. Althans, dat denkt men toch. Is er ook maar iemand die dat eigenlijk nog denkt? Is de afstand tussen de verschillende betrokken partijen werkelijk zo groot als die tussen de voortanden van Guy Verhofstadt? Doet er nog iemand water bij de wijn of is het water reeds te diep? Wordt de UK de eerste Europese kolonie?
Veel vragen, weinig antwoorden. In de aanloop naar de Brexit deadline organiseert ‘t Zal een discussieavond bij kaarslicht over de oorzaken en gevolgen van een mogelijke deal.
We nodigen Thomas Jacobs uit, een doctoraatsstudent aan het Centrum voor EU-studies (CEUS) van de UGent, die onder andere een master in EU International Relations and Diplomacy aan College of Europe behaalde.
Ben je benieuwd naar Theresa Mays laatste dansje, afleidingsmanoeuvre of ander kamikazetrucje? Kom dan zeker langs komende dinsdag.
Of we in de UK nog Belgische bieren zullen kunnen drinken is onzeker, maar voor de dorstigen is er alvast ons eigen Hoogspringbier, in afwachting van de Vlexit!

Niemands meester, Europa’s knecht,

XOXO

Moeder Theresa

Gegevens

Datum:
26 maart 2019
Tijd:
20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/266879294246231/

Locatie

Van Crombrugghe’s Genootschap
Huidevetterskaai 39
Gent, 9000